Gids voor het onderhoud van sieraden

Gids voor het onderhoud van sieraden

sieraden van krijgnaamketting.com worden gemaakt met glanzende edelstenen en edelmetalen. Uw fijne sieraden zijn zowel emotionele als financiële investeringen. Om hun schoonheid en glans te behouden, is het raadzaam om ze met grote zorg of delicatesse te behandelen.

· Uw mooie sieraden opbergen


1. Hang kettingen of andere sieraden op voor opslag om onnodige verstrengeling te voorkomen en de toegang te vergemakkelijken.

2. Gebruik sieraden opbergdozen met deuren of laden om sieraden uit de buurt van licht te houden. Dit voorkomt ook dat de stukken in de knoop raken en breken.

3. Gebaseerd op het ontwerp en de vorm van de sieradenorganizer of doos om uw sieraden te plaatsen. Zet ze nooit in de buurt van een verwarming of in direct zonlicht.

4. Maak je sieraden schoon als er vuil in de spleten komt of als het tekenen van aanslag vertoont. Zorg ervoor dat het na verloop van tijd niet verslijt als je het sieraad niet draagt.

· Schoonmaaktips


1. Om de originele staat van uw zilveren sieraden te behouden, moet u uw sieraden regelmatig polijsten met een niet-schurend schoonmaakdoekje.

2. Denk eraan om zilver niet af te drogen met keukenpapier of tissues, gebruik altijd een zachte doek.

3. Als je je zilveren sieraden niet draagt, bewaar ze dan op een koele, droge plaats. Zak met ritssluiting en individuele stoffen zakjes zijn hiervoor ideaal en helpen zowel aanslag als krassen door andere stukken te voorkomen.

4. Dompel uw zilveren sieraden nooit onder in chloor, zout water, minerale bronnen en zonnebrandolie. Vergeet niet dat sommige huishoudelijke schoonmaakmiddelen chloorbleekmiddel bevatten; deze zullen verkleuring veroorzaken en ook de edelstenen losmaken.

5. Vermijd schurende reinigingsmiddelen, reinigingsmiddelen en commerciële sieradenreinigers "dips", vooral als de stukken een geoxideerde afwerking hebben. Het gebruik van agressieve polijstmiddelen zal het antieke uiterlijk van uw sieraden veranderen.

6. Gebruik nooit een ultrasone reiniger, ammoniak of een chemische oplossing om ondoorzichtige edelstenen, zoals turkoois, malachiet, onyx, lapis lazuli en opalen, te reinigen. Het zijn poreuze stenen en kunnen chemicaliën absorberen, die zich in de steen ophopen en verkleuring veroorzaken. Veeg ze gewoon voorzichtig schoon met een vochtige doek tot ze schoon zijn.

7. Als je sieraden edelstenen of parels bevatten, dompel ze dan niet onder in water, omdat dit sommige instellingen kan losmaken. Gebruik nooit dompel- of schuurmiddelen op edelstenen.

8. Andere veel voorkomende chemicaliën en oplossingen om te vermijden: naast chloorbleekmiddel kunnen gedenatureerde alcohol, terpentijn, aceton en ammoniak schade veroorzaken. Deze chemicaliën kunnen het oppervlak van zachtere edelstenen dof maken of zelfs putten.

9. Edelstenen en diamanten kunnen eenvoudig worden gereinigd met warm water, mild afwasmiddel en een zachte borstel. Maak je sieraden schoon in een kom met warm zeepsop en spoel ze grondig af. Droog uw stuk af met een pluisvrije doek.

10. Zachtere edelstenen, zoals parels, kunnen gemakkelijk worden bekrast. Reinig je parels in warm, licht zeepachtig water, met een zeer zachte borstel. Spoel grondig en leg je parels te drogen op een handdoek of zeem.
Uw gepersonaliseerde sieraden online winkel.
Close